Hádzaná: Prešov do odvety s osemgólovým náskokom

15.11.2009 Celý región

Prešov 15. novembra (TASR) – Hádzanári Tatrana Prešov zvíťazili v 1. zápase 3. kola Pohára EHF nad maďarským klubom Dunaferr SE Dunaújváros 27:19.
Odveta je na programe 22. novembra o 18.30 na palubovke minuloročného účastníka osemfinále PVP.

Tatran Prešov - Dunaferr SE Dunaújváros 27:19 (14:10) Zostava a góly: Krupa, Popčák – Mažár 3, Huňady 2, M. Urban, Radčenko 2, Tumidalský 5, Mikéci 1, T. Straňovský 2, Antl 10/5, Dudáš 1, Géci, Marušák, Kristopans
Rozhodovali: Jaškins, Žabko (obaja Lotyšsko)
sedemmetrové hody: 5/5 - 1/0
vylúčenia: 4:4, navyše v 45. minúte ČK Tumidalský (Tatran)
1488 divákov.

Domáci vstúpili do zápasu veľmi dobre a na začiatku 2. minúty viedli 2:0. Súperovi však na zrovnanie stačil rovnaký čas a začínalo sa odznova. Chlieb sa začal lámať v 7. minúte, kedy sa k výbornému výkonu vypol Radoslav Antl, ktorý behom deviatich minút strelil päť gólov a Dunaferru sa podarilo vsietiť iba jeden, stav bol v tých chvíľach 9:4 pre Tatran. Vďaka dvom presným zásahom Radčenka bolo o štyri minúty vedenie domácich už šesťgólové a zároveň najvyššie v prvom dejstve. Do jeho konca sa maďarskému súperovi podarilo ukrojiť s náskoku dva góly na 10:14. Skóre druhého polčasu otvoril síce Slovák, ale v službách Dunaferru SE Michal Kopčo a svojím tretím presným zásahom znížil na 11:14. Obrany pracovali na oboch stranách veľmi dobre a útočiacim hráčom sa nedarilo zakončovať. Hostia sa však predsa dopustili chýb, pretože v snahe skórovať otvárali priestor pre Tatranistov a tí na začiatku 40. minúty trestali a ujali sa vedenia 19:12. Do konca duelu padali góly na oboch a Prešovčania zaslúžene zvíťazili o osem gólov 27:19.

Rastislav Trtík, tréner Tatrana Prešov: "Som rád, že sa nám podarilo splniť, čo sme si predsavzali. Aj keď sa na tento zápas pozerám trochu kriticky, pretože sme nepremenili veľa šancí, na čo nie sme zvyknutí. Videli sme zaujímavý zápas, ale keďže sa hralo v rýchlom tempe, nevyhli sme sa technickým chybám. "
György Lászlo, tréner Dunaferr SE Dunaújváros: "Gratulujem Prešovu k víťazstvu. Nesplnili sme v útoku to, čo sme si predsavzali a 19 gólov, ktoré sme vsietili, je málo. Obrana Prešova bola agresívna a pridal sa aj domáci brankár. Bohužiaľ ani skúsení hráči nehrali to, čo by som chcel. "
 

Vyberte región